Пряник та Різдво

15 Гру 2014

7255

Скоро Новий Рік та Різдво. Різдвяні свята для всіх пов’язані з відчуттям свята та домашнього затишку. В ці дні сім’ї збираються разом: діти, батьки, бабусі й дідусі… Особливо тонко відчувається зв’язок поколінь та традиції! У кожної родини вони свої і свій дух свята.

IMG_6586

В дитинстві все сприймається яскравіше, і, мабуть, саме тому, ми часто проносимо наші дитячі спогади крізь усе наше життя. Аромат новорічної ялинки, цитрусових та прянощів – це неодмінний атрибут Новорічних свят. Діти так люблять ласувати Різдвяними пряниками: смачними, солодкими та духмяними. А батьки із задоволенням відпочинуть та зігріються за келихом глінтвейну…

Здавалося б, східні прянощі, такі як імбир, кардамон, мускатний горіх, набули масового поширення та використання не так давно. Проте, історія пряника в Київській Русі сягає далеко в минуле: перші згадки в літописах про «медовий хліб» датуються ІХ століттям, тоді основним його інгредієнтом був мед, а духмяність йому надавали висушені ягоди, трави та корені. Класичний рецепт склався з закладенням основ торгівлі з Індією та Близьким Сходом в ХІІ-ХІІІ ст. Згодом, асортимент  пряників значно розширився, смакове різноманіття визначалося так званими «сухими парфумами» – так на Русі називався набір спецій та ароматів, які додавали до пряникового тіста. Існує безліч варіацій прянощів, які можна додавати до пряничного тіста, кожна господиня може сама визначити оптимальний набір, враховуючи побажання та смаки своєї родини. Ми пропонуємо Вам ознайомитися з 3-ма варіантами, які є найбільш поширеними. Ці та інші варіанти сумішей використовуються в основному в кондитерському виробництві, де 1-2 ложки суміші використовуються на 1 кг тіста. Перед додаванням до тіста, всі спеції мають бути перетерті в найдрібніший пил!

1-й Варіант (в чайних ложках):

2-й Варіант (в чайних ложках):

3-й Варіант (в чайних ложках):

Варіантів пряничного тіста теж є декілька. Відкриємо декілька секретів приготування вдалого тіста для Ваших кондитерських шедеврів:

Якщо ж пряники все ж зачерствіли, їх можна перетерти на крихти, додати коньяку за смаком, кондитерський крем на Ваш смак або суміш згущеного молока та вершкового масла – і Ви отримаєте улюблені тістечка «Картоплинка»!

Варто пам’ятати, що така делікатна справа, як випічка пряників, не терпить поспіху! Тож приступайте до роботи в доброму гуморі і з достатнім запасом часу – тоді Ваш пряники точно будуть вдалими.

На жаль, в сучасному динамічному світі мало хто може дозволити собі виділити пів дня на приготування пряників. Але смачненького все рівно хочеться! Тож ми пропонуємо нашим споживачам спробувати широкий асортимент пряників виробництва ПП «Деліція». Кожен бажаючий знайде саме той виріб, який буде йому до смаку. «Деліція» виробляє пряники з цукровою, шоколадною та молочною глазур’ю, з начинкою та без, круглої, фігурної форми та у формі батончика. Глазур довше зберігає свіжість та аромат пряників, тож Ви на 100% будете задоволені.

Пряниковий будиночок

Пряниковий будиночок – це кондитерський виріб з пряникового тіста, який створить у Вашій родині неповторну казкову атмосферу та дозволить всій родині зарядитися позитивом і Різдвяним настроєм. Його історія почалася із казки братів Грімм про Гензеля та Гретль, які в лісі натрапили на такий будиночок. В сучасному світі практично всі діти знають цю казку. І для них створення такого будиночку власними руками стане справжньою різдвяною магією.  Для його створення необхідно:

В перший вечір на папері зробіть «заготовки»-креслення для Вашого будиночка. По ним Ви будете вирізати з тіста деталі для «будівництва». Замісіть тісто, розкатайте його в пласт товщиною не більше 8-10мм, виріжте деталі по паперовим трафаретам. Обережно перенесіть на деко та випікайте до готовності.  Коли все пропечеться, перекладіть на рівну поверхню і залиште до повного вистигання. Бажано дати заготовкам «відпочити», тоді буде менше шансів, що вони розкришаться. Тим більше, якщо Ви плануєте вкривати деталі глазур’ю, адже їй треба час підсохнути.

На наступний день можна сміливо приступати до збірки Вашого Різдвяного будиночку. Тут все залежить Від Вашої фантазії та вмілих рук! Пам’ятайте, білкова глазур дасть змогу замаскувати будь-які огріхи в деталях, та заповнить пустоти між стінами і дахом, якщо вони будуть.

Тож сміливо дійте – радість в очах Ваших малюків буде для Вас найкращою винагородою!

Для тих, хто вперше планує спробувати свої сили в «кулінарному будівництві», компанія «Деліція» приготувала приємний сюрприз! Наші «інженери»-кондитери вже спроектували та випекли для Вас та Ваших малят деталі: стіни, дах та фундамент. Все необхідне для збірки Пряникового Будиночку є в комплекті. Вам лишається лише проявити трішки фантазії та прикрасити Ваш будиночок, як підкаже Вам Ваша фантазія та діти. Використовуйте сухофрукти, льодяники, горішки, мармелад, не бійтесь експериментувати – і Ваш будиночок буде найкращим та найсмачнішим!

Поділитися цією новиною

Оберіть своє місто

Повне або часткове копіювання матеріалів сайту заборонено і буде переслідуватися юридично. Всі тексти захищені авторським правом відповідно до ст. 13, 15, 16, 20 ГК України, розділ V Закону «Про авторське право і суміжні права». Цитування ресурсу можливе тільки з письмового дозволу власників з обовязковим прямим клікабельно посиланням.